Medlemsträff om ”Demokratins gränser” den 24 november

Välkomna till medlemsträff om ”Demokratins gränser”

Riksteatern har beslutat att göra en treårig satsning på temat ”demokratins gränser”. Varje spelår (med start hösten 2017/våren 2018) omfattar två föreställningar på temat men utöver detta så finns möjlighet att göra så mycket mer! Riksteatern Stockholms län vill därför bjuda in våra medlemsföreningar att tillsammans med oss jobba fram vad dessa kringarrangemang och riktade insatser skulle kunna vara.

Kort om temat ”Demokratins gränser”
Var börjar och slutar demokratin? Vem försvarar dess gränser och är vi alls överens om var den gränsen går? 2019 fyller den svenska demokratin 100 år. Då har 100 år gått sedan beslutet om allmän och lika rösträtt fattades och just när vi börjar ta demokratin förgiven ser vi hur grundläggande demokratiska värderingar utmanas på flera håll i världen, även hos oss. Kommer demokratin överleva? Klarar den sig 100 år till eller är vi på väg över gränsen? I så fall, vad händer då? Meddemokratins gränser undersöker Riksteatern demokratins förutsättningar och möjligheter i en tid när vi inte längre kan ta den för given.

Under hösten 2017 ges föreställning Olydnad, läs mer om den här http://scenkonstportalen.riksteatern.se/produktion/4193

Under våren 2018 ges föreställningen Sång till välfärden, läs mer om den här http://scenkonstportalen.riksteatern.se/produktion/4200

Den 24 november kommer regissören Lisa Färnström och pratar med oss om föreställningarna, den kommande inventeringsturnén som ska ligga till grund för föreställningarna (som ni kan intresseanmälan er till att arrangera lokalt) samt vad vi skulle kunna göra tillsammans på temat, regionalt.

VAR: Södra Teatern, Stockholm
NÄR: Torsdagen den 24/11 kl. 17.00-18.00 (med eftersnack till kl. 18.30)
VEM: Två representanter för alla medlemsföreningar i Riksteatern Stockholms län
FIKA: JA! Riksteatern Stockholms län bjuder på kaffe och smörgås

Efter mötet (från kl. 18.30) kommer Riksteatern Stockholms län styrelse att fortsätta att arbeta med sin verksamhetsplan för 2017. Alla som vill är välkomna att stanna. Det mötet beräknas vara slut kl. 20.30.

Anmälan skickas till charly.wassbergborbos@riksteatern.se senast den 20/11.

Ange följande i din anmälan
Namn:
Förening:
Mail:
Telefon:
Matallergi: