GRATTIS Dövas Riksteaterförening i Stockholm!

stipUnder Riksteaterns arrangemang Scenkonst 16 i Hallunda den 28-29 maj delade Riksteatern ut stipendier till sex lyckliga mottagare. I kategorin FÖRENING hade Dövas Riksteaterförening i Stockholm framröstats som vinnare och mottagare av 20 000 kronor med följande motivering:

Denna förening har inte bara arrangerat utsålda föreställningar för sin publik i Stockholm, utan har även hjälpt publik på andra orter att få uppleva scenkonst. Förutom att Dövas Riksteaterföreningen oftast är arrangör av Riksteaterns Tyst Teaters föreställningar i Stockholm, har de även bland annat gjort teaterresor till Teater Manu i Oslo, bidragit till publikarbetet för Dramatens föreställning Klanen och andra teckenspråkstolkade föreställningar på flera teatrar. En inspirerande kraft i arrangörs-Sverige.

Stort grattis från Riksteatern Stockholms län till Dövas Riksteaterförening i Stockholm. Vi instämmer verkligen med motiveringen och ser fram emot lyxen att även fortsättningsvis inspireras av er.

SVTs Nyhetstecken uppmärksammade stipendieutdelningen såhär.

BILDEN
Övre raden: skådespelaren Sarah Remgren, Riksteaterkonsulenten i Jämtland/Härjedalen Eva Erlingsson, ordföranden i Tjörn Kultur- och teaterförening Anna Klingstedt, maskören Eva Rizell. Nedre raden: verksamhetsutvecklaren Joakim Rindå och ordförande i Dövas Riksteaterförening i Stockholm Niklas Wanjura